For å spille fotball er det en del utstyr som må til. Når det kommer til selve banen så kan man enten spille på gress eller kunstgress, der kunstgress har fordelen at det ikke trenger å bli kuttet og at det er mindre styr med ugress eller annet som vil forhindre overflaten i å være flat. Det må også må til på hver side, og det er litt variasjon i utstyret som hver deltaker trenger basert på om de er keeper eller er ute på banen.

9446627382_73be5f0c33Det er viktig å kle seg etter forholdene, der drakten kan både ha korte ermer og ha shorts, eller det er også mulighet til å ha en drakt med lange ermer som passer fint når det er litt kjøligere under utendørs spilling eller trening. Essensielle effekter inkluderer treningsdress, fotballsko som passer godt, samt leggbeskyttere som er godt å ha under trening for ikke å skade seg. Annet enn det er det også viktig å ha med seg klær å bytte til når man er ferdig med trening eller kamp, håndkle og såpe. Når vinter eller høsten kommer kan det være greit med luer og hansker, og ha undertøy som driver bort svetten, og der er ull gjerne å foretrekke, eventuelt kunstfiber som tar bort svetten. Strømper som dekker nok av bena er også viktige både for å beskytte mot kulden men også å beskytte ved for eksempel en sklitakling eller lignende.

6780867981_574881cab6Under trening og kamp er det viktig å ha det rette utstyret og kle seg godt, siden det er viktig å holde seg varm for å unngå skader som ellers kan oppstå. For de som er innbyttere er det også viktig å holde seg i bevegelse og ha på seg godt med klær mens de venter på å eventuelt få komme på banen. For utstyret sin del så er det jo også slik at draktene symboliserer laget og det at alle kler seg deretter vil hjelpe til å etablere en samlet identitet og tilhørighet. For keeperen så er det viktig med gode keeperhansker som både har godt grep, sitter godt og beskytter mot kraften i ballen som kommer susende mot vedkommende. Det kan også lønne seg å ha flere baller tilgjengelige i tilfelle noen skytes bort, og i tillegg adgang til innendørs fasiliteter spesielt på vinterstid slik at trening fortsatt kan forekomme.

5997095438_191ea0a49cFotballsko er særdeles viktige, for om man spiller uten disse får man ikke like godt grep på banen, og kan risikere å skli og skade seg på gresset, og det kan være lettere å miste ballen på grunn av at man sklir. Annet utstyr som er fordelaktig å ha er en fløyte til dommeren slik at det er lett for alle å få med seg hva som skjer når det blåses til avspark, frispark eller ved andre anledninger. Dette er også noe som vil assistere trenere til å få oppmerksomheten til laget som kanskje kan være spredt utover en hel bane under treningen. Rett utstyr er viktig for de gode resultatene.