LaguppställningarFor de som ikke er fotballkjennere kan det virke som det er 22 spillere ute på banene som alle springer etter en ball. Og det gjør de for så vidt også, men alle spillerne har tildelte soner de skal dekke på banen, og de 22 spillerne på banen utgjør to lag med 11 spillere på hvert lag.

Noen er i forsvar, noen er i angrep og andre igjen på midtbanen. Lagets angripere står i fremste rekke og skal sørge for å score mål. De spillerne som er på midtbanen sies å ha den vanskeligste jobben på banen – de blir liksom bindeleddet mellom forsvarsspillerne og angrepsspillerne. Forsvarsspillerne spiller gjerne bakerst i laget og skal holde motspillerne unna. Keeperen eller målvaktas jobb er å sørge for at ingen baller havner i buret.

Dessuten er sonene også delt opp: De bakerste spillerne (forsvaret) består av høyre og venstre back pluss midtstoppere. På midtbanen spiller de sentrale og offensive spillere, i tillegg til vingspillerne helt ytterst på hver side av banene. Disse kalles også for kantspillere. Angrepsspillerne kan også kalles spiss – har laget valgt å ha flere spisser, kan en posisjon være tilbaketrukket spiss. Hovedoppgaven til disse spillerne er fortsatt å score mål for laget sitt.