gul-rött-kortDet er ikke alltid lett å holde seg innenfor reglene når man er midt i kampens hete, og av og til må man finne seg i å bli straffet for overtredelsene sine, spesielt hvis man er litt uheldig og forårsaker skade.

Gult kort

Gult kort er ment som en advarsel dersom man bryter reglene én gang. Gjør du enda et overtramp som ville ført til gult kort i løpet av samme kamp, blir det rødt kort – det er altså ikke mye du kan tillate deg. Dersom du får tre gule kort i løpet av en sesong må du sone en karantene i samme divisjon som du fikk utdelt kortene i. Du kan imidlertid spille kamper i andre turneringer.

Rødt kort

Som nevnt får du rødt kort for to forseelser som tilsvarer gult kort. Rødt kort deles også ut direkte dersom du opptrer usportslig, ved grove brudd på reglementet eller hvis man skader en motspiller med overlegg. Rødt kort deles også ut dersom man forhindrer motstanderen fra å score ved å bruke hånden. Rødt kort fører automatisk til utvisning for resten av kampen. Du må også sone karantene for neste kamp i samme klasse, men kan spille i andre klasser.