Kunne du tenke deg å bli bedre til å spille på fotball og kanskje til og med leve av å spille på odds? Aldri før har flere klart å leve av spillet, mye takket være utenlandske selskaper som gir høye odds og bedre vilkår enn tidligere.

Dagens profesjonelle gamblere er ikke slik folk flest tror de skal være. Vellykkede spillere på fotball synes å være ganske mye som alle andre. De fleste er gift, har barn, har et boliglån, billån, en gressklipper, og eier alt hva andre “normale” mennesker også har. Forskjellen er at de absolutt elsker det de gjør og lever av. Kanskje er det det som er nøkkelen til suksess?

Sin egen sjef

fotboll-netSelv om de vanligvis jobber i like mange timer som deg, er de uansett sin egen sjef. De kan enkelt planlegge sine egne dager og sitt eget arbeidsmiljø. Generelt sett er det ikke mange av dem som anser seg selv gamblere i det hele tatt, de fleste ville si at de er bedre beskrevet som “investorer”. Sports betting, tross alt, kan sammenlignes på mange måter med det å investere i aksjemarkedet. For første regel for å lykkes med fotball tipping, er å forstå hvor viktig oddsen på kampene faktisk er, før du leverer spillet. I motsetning til aksjemarkedet kan du ikke vente i uker eller måneder for å vite om investeringen var vellykket. Du får svar innen få timer fra du leverte fra deg pengene dine. Dermed kan du også miste kontroll over din totale bankroll mye raskere. Vanligvis kan en heltids profesjonell spiller levere inn opptil 2000 spill per år og man kan ikke forvente et overskudd på mer enn rundt 50 til 60 prosent i året. For å kunne leve av et slikt overskudd må også omsetningen være der etter.

Research er viktig

Mange tror at suksessen i fotball tipping ligger i å vite mest mulig om hvert enkelt lag. Selvfølgelig må man ha kunnskap om fotball, men innsikten i odds og hvordan styre pengene sine er også viktig. En profesjonell oddsspiller vil aldri benytte seg av kun et spilleselskap, men bruke mer tid på research for hvor han får best odds, enn research på selve lagene. Har man først tro på et lag må man også få den oddsen man synes er god nok. Dette tar mye tid, så det er minst like viktig å vite hvilket casino eller hvilken bookmaker som gir det best utbetaling.

Før regnskap

Dessverre finnes det ingen formel på hvordan man blir profesjonell oddstipper, men det å føre regnskap over alt spill er en forutsetning for å lykkes. Du må se på deg selv som en egen bedrift. Som en vellykket gambler har du jo ingen sjef, ingen ansatte, ingen “kunder”, ingen møter du skal rekke heller. Derfor er selvdisiplin veldig viktig. Som nevnt ovenfor, har sportsodds mange av de samme egenskapene som å investere i råvarer eller aksjer – men uten noen av ulempene som innsidehandel, skandaler, overprisede megleravgifter – Du har en enestående kontroll over din egen skjebne. Du slipper også å konkurrere mot såkalte roboter som oppfatter prisene i markedet før deg.