Det finnes tusenvis av fotballfans verden over som hver eneste dag sjekker det absolutt siste fra klubber og om det har skjedd noe nytt blant verdens største stjerner. For mange er det allikevel ikke like lett å finne de beste sidene.

Mange fotballfans er medlem av en supporterklubb som gjerne har en egen nettside, hvor alt det siste om klubben og spillerne blir oppdatert daglig. Tiden hvor man ventet på et medlemsblad for å vite alt hva som skjedde med klubben og favorittspillerne sine er over. Nå er det nettet som gjelder.

Supporterklubbene imponerer

lfc-fansSpesielt blant de engelske lagene er det imponerende hvor mange supporterklubber det finnes i Norge og ikke minst hvor mange medlemmer de har. Liverpools norske supporterklubb har i dag over 36.000 medlemmer og har flere heltidsansatte som jobber med medlemsblad og hjemmesidene. Sånn har det ikke alltid vært, for som med det meste starter alt med dugnad og hardt arbeid uten betaling. Supporterklubben har holdt det gående siden 1980 og har fått flere tusen besøkende på sidene sine hver dag. Faktisk har det blitt sånn at www.liverpool.no, har blitt en troverdig kilde og ingenting er helt sikkert eller klart før en nyhet eller en overgang blir bekreftet gjennom dem. Liverpool er selvfølgelig ikke den eneste – både Manchester United, Tottenham og Chelsea har store supporterklubber i Norge.

Et nostalgisk fotballblad

For de mest ivrige fotballfansen her i Norge ble det startet et helt nytt fotballblad for noen år siden med imponerende intervjuer og historier om fotball generelt, men også kulturen, menneskene rundt og til og med landsbyene lagene kommer fra. Bladet heter Josimar og er oppkalt etter den brasilianske spilleren med samme navn. Dagens landslagstrener Per Mathias Høgmo uttalte en gang at bladet var så godt, at han fikk gåsehud når han leste det. For det er det fotball også handler om, alt rundt, det sosiale, det å ta en øl sammen og nyte en god kamp.

En spilleglad gjeng

Fotball er ikke det samme uten å ha levert tippekupongen, sånn var det i hvertfall i gamle dager. Mye har endret seg, men fotballfans har alltid vært spilleglade og det er grunnen til at så mange nordmenn i dag også spiller kasino online. Det å satse penger på kampene er en del av kulturen og noe man snakker mye om i fotball miljøet, på pubene eller kanskje til og med sammen med kollegaer som også liker fotball.

Mange gode nettsider

Følger man ivrig med på hva som skjer i fotballverdenen finnes det mange gode nettsider, men ikke alle er norske. TV2 har jo rettighetene til engelsk fotball her i Norge og oppdaterer hjemmesidene sine jevnlig med nyheter fra balløya. VG har også et godt tilbud, men igjen, det er de gode supporterklubbene, både i Norge og i England som er de beste og kanskje de mest ivrige. Et godt tips er å følge din klubbs lokalavis.