For å bli en bedre fotballspiller er noe av det viktigste du kan gjøre rett og slett trene og å jobbe konsekvent uten å gi opp. Hva skal man da øve eller trene på? Det vil variere fra om du gjør egentrening eller trener sammen med andre. Noen triks som vil gjelde både trening med og uten andre, er å ha god variasjon i øvelsene. Dersom du bare trener ved en viss intensitet, kan du lettere få slitasjeskader eller lignende. Du vil også være mer fleksibel og beredt på det av forskjellige situasjoner som oppstår ute på fotballbanen.

9251542918_d1c854b2deDet er særskilt viktig å være tilstede og fokusert og gi alt ved hver trening. Dette gjelder spesielt om du har tenkt å bedrive fotball som mer enn bare en rekreasjonsaktivitet. Videre så er det greit å finne ut hva som er styrkene og svakhetene dine, og så jobbe med disse. Her kan trenerer din være behjelpelig. Når det kommer til spesifikke øvelser du kan gjøre så kan du for eksempel sparke fotball mot en vegg. Når ballen kommer tilbake mot deg kan du fange ballen med foten din, dempe den, for så å sparke den tilbake. For variasjonens del kan du variere avstanden fra veggen, noe som kan øke vanskelighetsgraden av øvelsen.

For å ha god ballkontroll hjelper det å drible ballen rundt kjegler eller andre objekter, med så høy fart som mulig. Dersom dere er flere som skal trene så kan dere i par sende pasninger mellom hverandre og så variere distansen ved at dere løper frem og tilbake. For å få mer ut av øvelsen kan du variere treningen ved å sende pasninger med både innsiden og utsiden av foten. Dere kan også ta en runde der en spiller forsvar, og den andre skal komme seg forbi. Dette hjelper både på forsvars- og angrepspillet deres.

14503055076_520bbba6c4Et annet tips er å fokusere på intervalltreningen. Det vil styrke tilpasningsevnen din gjennom en kamp, for der vil det være behov for mye eksplosiv kraft og tilpasning til situasjonene i kampens hete. Noe du kan gjøre her for eksempel er å finne deg en distanse, om du jogger på et sted ved lyktestolper kan du, etter oppvarmingen din, løpe alt du har i lengden fra en lyktestolpe til den neste, så jogger du rolig i to, for så å gi alt du har i en lyktestolpe. Dette hjelper deg til å oppnå bedre kontroll på pustingen din ved at kroppen din kan å gi alt når det kreves, og at du blir flinkere til å gå tilbake til en vanlig puls og pusting når det går roligere. Du kan gjerne gjør dette på en satt distanse. Det er også viktig å jobbe med styrken i bena, slik at de er klare for dyst. For å bli en bedre fotballspiller er det også særs viktig å ha et driv, og å gjøre fotballen for seg selv, og ikke bare for trenerer sin del eller på grunn av andre. Først da har du motivasjonen som trengs.