football-412059_1280Du har kanskje lyst til å bli mer aktiv? Eller du har rett og slett nettopp flytta og er en iherdig fotballspiller. Uansett hvilket nivå du ligger på er det nesten garantert at du kan finne noe for deg i nærområde som passer perfekt akkurat for deg. Hvis guttungen eller jentungen er glad i å fly etter fotballen så er det også muligheter for de fleste å finne seg en skikkelig god lokalklubb som drives a foreldre eller gjennom skoler eller lokalklubben.

Uansett hvor du befinner deg i det ganske land er du mest sannsynlig ikke langt unna en skikkelig fotballbane. Det kan være du må slenge deg i bilen noen steder, men fotballbaner er omtrent like normalt som skoler her til lands. Ikke nok med det, men fotball er utrolig populært, og mange har et forhold til det. Om det er lokallaget eller dra på matcher i sesongen. De fleste kommuner og bygder har en klubb eller et lag i en av de mange divisjonene man finner. Du finner fotball lag i alle nivåer, også aldersgrupper. I storbyene finner man også de beste førstedivisjonslagene.

soccer-263716_1280Det er mange arbeidsplasser – spesielt de større firmaene som stiller med egne fotball lag. Og disse lagene kan variere i ferdighet, men noen spiller virkelig seriøs fotball! Jo flere folk som samles på et sted, jo flere mennesker med samme interesse dukker også opp. Derfor finner vi storklubbene i de største byene som Oslo for eksempel har vi Vålerenga og Lyn. Begge klubbene stiller med lag i flere divisjoner, og de satser på unge spillere og noen av disse spillerne blir speidet ut i ung alder.
Det er med andre ord så er det utrolig enkelt å spille fotball i Norge. Det du trenger er et par med fotball sko og noe leggbeskyttere, så er du faktisk ganske godt på vei.

Mange jobber også frivillig med lokallagene, og pengene kommer ofte fra stiftelser som norsk tipping og andre grasrot organisasjoner. På denne måten kan spesielt de unge i landet få tilgang til fine drakter og skikkelige baner uten alt for mange vannpytter. Hvis du klikker deg inn på Norges Fotballforbund sine sider kan du finne mesteparten av informasjonen du trenger om alle lagene i norsk fotball. Her finner du både små lokallag og lagene i de største ligaene her til lands. Hvis du er på utkikk etter ditt lokale fotball lag så finner du om ikke annet kontaktinformasjon og kanskje en lenke til lagets hjemmeside hvis de har det.

Fotball så dagens lyst allerede på slutten av 1800 –tallet da Christiania fotballklubb ble stiftet i nå Oslo i 1885. To år etter går avsparket av for den første offisielle fotballkampen mellom to klubber. Det var mellom Christiania Fotballklubb og klubben Spring. Og siden den gang har fotballnorge bare vokst. Det har vært oppturer og nedturer gjennom historien, men først og fremst har den norske lagånden vært i fokus gjennom hele veien. Bergenslaget Rosenborg har vel gjort det best på verdensbasis gjennom tidene. Da de 96 kom helt til kvartfinalen i den prestisjefulle internasjonale ligaen ‘champions league’.