fotbollsplan1Det å besøke en kjent og stor fotballstadion i England med over 40 000 elleville supportere er et minne for livet. Man trenger heller ikke å være ivrig fotballsupporter for å besøke Barcelona og deres majestetiske Nou Camp med 90 000 supportere på tribunene. Det er noe helt spesielt med fotball som engasjerer oss, enten om det er å spille do my homework buy essayfotballspill online eller å se en kamp på TV.

Å sørge for en riktig opplevelse både i virkeligheten og i spill som Fifa er lettere sagt enn gjort. På en virkelig stadion kan man så klart forholde seg til internasjonalt anerkjente standarder, men å sørge for samme opplevelse på dataspillene har vært frustrerende i mange år. Problemet kommer fra at perspektivet man får i et dataspill noen ganger gjør at selv nøyaktige dimensjoner (spillerhøyde, banelengder, målstørrelse) virker ‘feil’. Skateboardsimulatorer er et veldig godt eksempel på dette, der du kan tydelig se, i tidlige forsøk på denne sjangeren, at objektene skateboardkjøreren gjør triks på er vanvittig overdimensjonerte for at de skal kunne treffes, og hoppene som blir gjort er mer gresshoppe enn atlet. I fotballspill kan ballen ende opp med å være usynlig i sin riktige størrelse, men du vil helst ikke ende opp med en medisinball på banen. De fleste fotballbanene du finner i spill er derfor tematiske istedenfor, som spilleautomater helt uten noen direkte fotballfunksjoner. Underholdende er de nok, skal vi tro utvalget fra Norsk Casino Online. Denne problemstillingen lardo my homework buy essay oss sette pris på de presise dimensjonene av en perfekt fotballbane, så la oss heller gå inn på hvordan en ekte bane er dimensjonert.

For at spillet skal kunne spilles slik alle er vant til trengs det en regelmessig bane. Hjemme- og bortebane har kanskje et psykologisk element, men det er ikke meninga at et lag skal komme på besøk til en bane som er skjev, uregelmessig eller har et mål som er større enn det andre. Viktigheten av en korrekt oppmålt bane burde være selvklar. Når det er sagt, det er et lite slingringsmonn involvert selv i den internasjonale standarden: Banen skal være mellom 64-75 meter bred og 100-110 meter lang (68×105 er det man helst skal ha). Målene skal være midtstilte, 7,32 meter brede og 2,44 meter høyt. Videre det to områder foran målene som indikerer henholdsvis området der keeperen kan plukke opp ballen og straffe blir tatt, og området keeperen kan sparke ballen ut fra. Sekstenmeteren er (sjokkerende) 16.5 m fra fra målet og er 40,3 meter bred.