Elnesvågen er et idrettslag som sporer den første stiftelsen sin til den 3. september 1922, og er å finne i Fræna kommune, som ligger godt til i Møre og Romsdal. Klubben har fokus på aktiviteter som fotball, friidrett og håndball. Dagens versjon av laget ble til ved at Fræna Fotballklubb og Elnesvågen idrettslag slo seg sammen i 1993. Det originale laget hadde friidrett som fokus, og har i forskjellige former holdt på i hele 93 år spreke år! Idrettslaget går fortsatt sterkt og inspirerer unge og eldre.

football-263717_640Selve fotballaget kom seg opp til 3. divisjon og har vært der mesteparten av tiden siden 2005, og har stort sett spilt solid siden den gang. Til tross for dette så er laget for tiden i 4. divisjon. Fotballaget skal på treningsleir i Spania i februar 2015 med mange andre proffe lag for å lade opp til en ny sesong med håp om opprykk Målet er så klart å rykke opp i de høyere divisjonene innen ligaen og å få spillerne i best mulig fysisk form og finpusse teknikk før sesongen kommer i gang for alvor. Elnesvågen og omegn IL driver også med andre aktiviteter som å preparere skiløyper og å inspirere unge til å komme i gang med sport og virkelig tørre å gjøre noe. Laget er aktive med å rekruttere til fotballen og barn i forskjellige alderstrinn. EOIL fotball er rangert som en klubb én i forhold til NFF sine høye standarder, og dette reflekterer kompetansen til trenere og struktur rundt spilleropplegget, samt mål, visjoner og verdier som harmonerer og at det er spesifikke planer som ligger til grunne for driften av laget.

7194763694_c05d773231Håndballgjengen kan trene året rundt under gode innendørs forhold. Fotballbanen derimot er naturlig gress og er best i sesongen, og derfor er det greit med treningleir i Spania. EOIL har et fint og varierte lag i forskjellige aldersgrupper, blant annet et oldboysgruppe som navnet tilsier er disse av en litt eldre årgang, men det er fortsatt mye futt i disse. Fotballaget er representert med fargene rød og blå, med bortefargene deres blå og hvit. Det driver også med bordtennis og trim som del av aktivitetene til idrettslaget. Det er et bredt spekter av aktiviteter som utøves av de forskjellige undergrupperingene som går under ESOIL.

Elnesvågen og Fræna har et rikt sportsliv og har mye å by på for både medlemmer og potensielle publikummere i form av god variasjon av sporter som spilles og en flott utvikling av talenter. I håndballen så er det en god aldersvariasjon fra de minste jentene og guttene på fem til seks år og opp til veteranene som er de på 35+ som er aktive.

De forskjellige grenene av idrettslaget har en solid fanskare som møter opp på de forskjellige arrangementene som de er involvert i. EOIL har vært med gjennom sin lange historie til å bidra til å gjøre Fræna til en god plass for unge talenter eller de som bare vil utfolde seg og ha det gøy gjennom selve idretten eller som tilskuere.